17 Kasım 2016 Perşembe

Beyoğlu Sahaf Festivali





Bu yıl olup olmayacağı tam belli olmayan bir festival sonunda büyük bir etkinlik ile gerçekleştirildi. Geçen senede ukitap'daki arkadaşlar ile buluşup gittiğimiz festivale yine beraber gitme kararı aldık. Planlar yapıldı haberler verildi ve 30 Ekimde sahaf festivalinde buluştuk. Yazı biraz geç oldu ama festivalde zaten geçen haftasonu sona erdi. Belediyenin verdiği karar ile uzatılmıştı süresi. Bu seneki festival mekanı diğer seneye göre daha ferah geldi bana. Meydan da kurmuşlar ve büyük bir alana kurmuşlar. Geçen seneki alan çok dardı. Bu senede gerçi sıkışıklık yaşadık ama bana daha ferah geldi. 

Yeri gelmişken size ukitap hakkında bilgi vermek istiyorum. Kitap okuyan çoğu kişinin haberi olduğu bir site olduğunu düşünüyorum. Genel amacı insanların elindeki kitapları okumak istedikleri kitaplar ile takas yapması üzerine kurulmuş bir site. Şuan için üye olmak için davetiye gerekmekte. Bende bir yıldan fazla bir süredir bu siteye üyeyim. Burada kitap okuyan insanlarla tanışarak aramızda güzel dostluklar kurduk. Bu dostlukları daha ileri götürüp herkesin ortak ilgi alanı olan kitaplar üzerine sohbet ederek geliştirdik. Uzun bir süredir de İstanbul da bulunan üyelerle buluşarak çeşitli sahafları ve kitapçıları gezmek için buluşuyoruz. Kitaplar ve kitapları ilgilendiren her konuda çok güzel sohbetler ederek geçiyor buluşmalarımız. İşte bu sahaf festivali buluşması da bunlardan bir tanesi ile birlikte yaptık. Yine güzel bir sohbet ve sahafları gezerek zaman geçirdik.

Bu seneki sahaf festivalinde bir liste ile gittim. Ama sahaflar genelde popüler kitapları festival alanına getirdikleri için elimdeki liste pek bir işe yaramadı. Eski Tübitak bilim kitaplarını topluyordum. Onları ucuza bulma şansım oldu ve birkaç tane aldım. Aradığım diğer kitaplardan yine karşıma çıkan kitaplar oldu. Yalnız bazı sahaflar fiyatları çok yukarı çekiyorlar. İnsanlarda bilmeden alabiliyor. Mutlaka bu konuda fiyat bilgisi olarak bu tür etkinliklere katılmak gerekiyor. Piyasada bulunan bir kitabı size yüksek fiyata satabiliyorlar. Yada nadirde daha ucuz olan bir kitabı daha pahalı alma ihtimaliniz olabiliyor. Bundan dolayı akıllı telefonlarınızın hazır olarak gitmenizi tavsiye ederim. Sıkı pazarlık yapmayı da bilmek lazım. Ben bu konuda eksiğim biraz. Eliade'nin bir kitabını ve birkaç tarih araştırma kitabı bularak günü tamamladım.  Güzel festival oldu benim için arkadaşlarla sohbet ve kitaplar başka ne istenebilir ki :) Bu tür sahaf festivallerine gitmediyseniz mutlaka bir tanesine katılmanızı tavsiye ederim. 

2 yorum:

  1. Festivalin uzatıldığını bilmiyordum. Bilseydim ikinci kez giderdim. Aklımdaki pek çok kitabı alamadım. Hoş gitsem o ilgisizlikte bulamazdım ya.
    Keyifle okuyun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Bende elimde liste ile gittim ama pek bir sonuca erişemedim. İkinci kez gitseydiniz ne olurdu bilmiyorum gerçi. Belki sona doğru daha fazla pazarlık yapma imkanı olabilirdi. Sahaflar genelde popüler kültür kitaplarını getirmişler zaten. Sizde özel kitap arıyorsanız bulmanız mümkün olmazdı. Size de keyifli okumalar

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...