8 Ocak 2015 Perşembe

Gizlenen Türk Tarihi Hz.Muhammed




Bir arkadaşımın vasıtası ile haberimin olduğu bu kitabı geçen günlerde bir sahafta bulunca hemen aldım. Fakat kitabı şöyle bir okumaya başlayınca çok temelli bir kitap olmadığı anladım. Hz. Muhammed(sav)'in Arap olmadığını bende düşünüyorum ırk olarak. Fakat bu tür araştırmalar yaparken iyi araştırmalı ve kaynaklara dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. 2007 Yılında yayınlanan bir kitabın iddia ettiği teorinin temellerini dayandırdığı konuların iyi araştırılıp, irdelenmemesi çok kötü bir şey.  Bir araştırmacının hangi konuyu araştırıyorsa onun geçmişten günümüze yayınları takip edip, konu üzerindeki ortaya çıkan bilgileri bilmesi gerekiyor. 

Kitabın başlangıç noktası Mu Kıtası teorisi ile başlıyor. Mu Kıtası Teorisi kısa olarak anlatacak olursak. Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllarda Atatürk Türklerin nereden geldiği ile alakalı araştırmalar yapıyordu. Bununla ilgili daha önce yazılmış bir çok medeniyetle ve Türklerle alakalı kitaplar okumuş. Orta Asya'nın eskiden bir iç deniz  bulunduğunu öğrenmiş. Medeniyetin bu iç denizlerin etrafında gelişeceğini düşünmüş. Fakat Türkler Orta Asya'ya nereden geldiği ile alakalı soru yanıtsız kalmış. O dönemde Atatürk Sümerliler, Anadolu medeniyetleri, Türkler üzerinden bir çok kitap okumuş. Bunlar ile Türkler arasında bağlantı aramış, bazılarında bağlantı kurmuş ve bu medeniyetlerin Türk olabileceğini savunmuş. Tahsin Mayatepek vasıtası ile J.Churchward kitapları ile tanışıp bu kitapları okuduktan sonra, bu teoriye inandı ve araştırılmasını istedi. Böylelikle Türklerin ilk Atalarının Mu kıtasından geldiği tezi ortaya atıldı. 

Mu kıtası ile alakalı tüm yayınları okumuş biri olarak şunu söyleyebilirim ki Mu Kıtası Teorisinin doğru değil. En azından J.Churchward anlattığı şekilde doğru değil. Çünkü bu kişi kitaplarında bahsettiği tabletler yok. Sadece kendisinin okuduğunu söylüyor. Bahsettiği tarihlerde dünyada neler olduğu biliniyor ve elde bulunan veriler ile insanlık tarihi daha eskilere farklı yerlere gidiyor. Konu çok uzun merak edenler kitaplar piyasada bulunuyor okuyabilirler. Tabi bahsettiği bazı şeyler arasında inkar edilemez bağlantılar var. Bunların da araştırılması gerekiyor. Mesela Maya dili ile Türk dili arasında ortak kelimeler ve inançlar, yapılar.

Atatürk neden bu tür bir politika izlediği ile ilgili ufak değinmek isterim. O dönemde Avrupa tarafından yoğun bir propaganda mevcuttu. Türklerin Anadolu coğrafyasına sonradan geldikleri ve beyaz ırka mensup olmadıkları ileri sürülüyordu. Buna karşılık Atatürk de hem Avrupalıların bu sözlerine karşı bilimsel olarak çeşitli çalışmalar ile bu tezleri çürütmeye çalışmış. Bundan dolayı Anadolu medeniyetlerini, Sümerlileri Türk saymış ve Türk Tarih Tezini kurmuştu. Her önerdiği her fikrin bir bilimsel temele dayanmasını istiyordu Atatürk. Bundan dolayı kendisi temel konuları seçiyor, geri kalan araştırmaları yapmaları için etrafındaki uzmanlara veriyordu. Fakat etrafındaki dalkavuklar yüzünden Atatürk'ün her dediğini ona hoş görünmek için kabul gören ve aşırılığa gidip işi bilimsellikten saptırdılar. Atatürk bu işi çözmek araştırmaların bilimsel çizgide gitmesini sağlamak için Türk Tarih Kurumunu kurmasına rağmen yinede bazı şeylerin önüne geçemedi. Bunun yanında Anadolu Medeniyetleri ve Sümerliler konusunda, Türk tarihi konusunda bilimsel çalışmalar ilerledi ve dünyaya açıldı.

Kitapta Sümer ve Tufan, Hz.İbrahim ile ilgili kısımda geçmekte. Sümer ve etrafında gelişen Tufan ve Hz.İbrahim konusunu işlenmekte. Hz.Muhammed'in soyu Hz.İbrahim'e dayandığı için yazar burada Sümer'e ve sonra Sümerlilerin asimile olması sonucu yaptığı göç sonunda Arap Yarım Adasına geldiğinden bahsediyor. Bununla birlikle Medine de bulunan Evs ve Hazreç kabilelerinin Türklüğünden, Kureş kabilesinin Arap dışı fakat Araplaşmış bir kabile olduğundan söz etmekte. Bununla ilgili ilgisiz bir çok konuya değinmiş. Ama ne yazık ki kullandığı kaynaklar çok yetersiz. İnternet sitelerini kaynak göstermiş. Fazla makale ve bilimsel kitap yok kaynaklar arasında. Bir konu hakkında bahsederken hiç kaynak göstermeyip, hiç bir şüphe duymadan doğru kabul üzerine kurmuş tezini. 

Sümerlileri, Hititlileri, Türkleri, Mu Teorisini bilmeden bu kitabı okuduğunuz vakit size belki inandırıcı gelebilir. Ama bu konular üzerinde araştırma yaptığınızda tüm bilgileri tarih süreci içinde değerlendirdiğinizde bir çok yanlışı görüyorsunuz. Yukarıda Mu Teorisinde anlattığım gibi. Sonuç olarak kitabın bilimsel hiç bir değeri yok. 

İlk paragrafta da bahsettiğim gibi Hz.Muhammed'in Arap olmadığına bende inanıyorum. İleri ki zamanda ilerledikçe bu konuyu araştıracağım. Fakat bu konu çok çetrefilli bir konu çünkü işin içine inanç girdiği için bizde de körü körüne inanç olduğu için bazı konuları insanlar algılayamıyorlar. İslam Tarihinde geçen çoğu tarihi olaya düzgün bakamıyorlar. Birde kaynak yetersizliği din içinde Arap milliyetçiliğe dayana kaynakları bozma işi girince işler zorlaşacak. Neyse o zaman kadar gelirsek bu konuları göreceğiz.


7 yorum:

  1. Taih herkesin yazabileceği bir şey değil bence de , her ne kadar sizin kadar kapsamlı okumalar yapamamış olsam da , okuduğum bazı tarih kitaplarından sonra edindiğim yegane şey budur. Araştırmalarınızı burada paylaşmanız halinde keyifle okuyacağım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İslam tarihi için yada dinler tarihi için ayrı bir okuma kolu açmaz isem bu araştırma birkaç yıl sonraya başlar anca. Tarihi konuları kronolojik sıra ile okuduğum için İslam tarihinin başladığı yıllara gelmem biraz zaman alacak.

      Sil
    2. Avrupa ekseninin dıșında kendi bakıșımız

      Sil
    3. Kureyș kabilesinin Türk olması ihtimal dahilindedir. Kesin kanıt bulmak gerekmektedir..

      Sil
    4. @Hakan Ozen
      Sizinle aynı fikirdeyim ama bazı şeylerin kanıtlanması gerekiyor. Bununla ilgili islam tarihine geldiğim zaman bakacağım. Bunun yanında bir makalede Sümerlilerin asimilasyona uğramalarından itibaren arap yarım adasına göç ettikleri ile ilgili bir yazı görmüştüm. Arap yarım adası tarihi iyi araştırılmalı bu konuda.

      Sil
  2. He mk Hz. Adem kaldı Bi ona da Türk'tü deyin bitsin bu konu

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...